Kiinteistöoikeus ja asunto-oikeus

Kiinteistöoikeus | Asunto-oikeus | Asianajotoimisto Leivo

Asunto- tai kiinteistökauppa on taloudellisesti iso hankinta, joten kauppaan liittyvissä kysymyksissä ja ongelmissa kannattaa ottaa ajoissa yhteyttä asianajajaan, joka on erikoistunut asunto- ja kiinteistökauppaan. Kiinteistö- ja rakennusoikeudelliset haasteet ovat yhä yleisempiä, ja niiden liittyvät riskit tiedostetaan nykyään aiempaa paremmin. Kiinteistö- ja asuntokaupan virheitä koskeviin tilanteisiin onkin tärkeää reagoida asianmukaisesti. Usein yksityishenkilöiden oikeudelliset kiistat liittyvät juuri kiinteistö- ja asunto-osakkeiden kauppaan. Myyjän ja ostajan on syytä olla tarkkana kauppojen riskien minimoimiseksi. Myyjän on noudatettava tiedonantovelvollisuuttaan, kun taas ostajan on suoritettava tarkastukset kaupan kohteessa huolellisesti. Vaikka osapuolet toimisivat huolellisesti, kaupan kohteessa voi silti ilmetä virheitä. Piilevä virhe tulee esiin vasta kaupan teon jälkeen, ja molemmat osapuolet voivat olla siitä tietämättömiä.

Asunto- ja kiinteistöoikeusasiat hoituvat kauttamme

Asianajaja Samu Leivo hoitaa lukuisia kiinteistökaupan ja asuntokaupan riitatilanteita vuosien kokemuksella. Asianajajana Samu onkin erikoistunut ratkomaan asunto- ja kiinteistökaupassa ilmeneviä ongelmatilanteita, näistä esimerkkeinä asuinrakennusten kosteus- ja homeongelmat sekä asunto-osakeyhtiöasiat. Samulla on myös rakennusalan koulutus ja käytännön työkokemusta rakentamisesta. Vuosien varrella Samu on avustanut rakennusalan yrityksiä ja yksityishenkilöitä erilaisissa rakentamiseen ja kiinteistöihin liittyvissä ongelmatilanteissa. Samun kokemus ja osaaminen asianajajana näkyvät erityisesti riitojen sovinnollisessa ratkaisemisessa. Olitpa sitten myyjä tai ostaja, voit luottaa Samuun asuntokauppariidan tilanteissa. Tavoitteena on saavuttaa sovinnollinen ratkaisu, jos sovintoon ei kuitenkaan päästä, niin avustamme asiakasta myös oikeudenkäynnissä. Sovinnollinen ratkaisu on suositeltavaa, koska se säästää asiakkaamme suurilta oikeudenkäyntikustannuksilta ja usein johtaa nopeampaan ratkaisuun. Mikäli sovintoon ei päästä, oikeusjärjestelmä astuu kuvaan ja ratkaisee asian.

Asunnon- ja kiinteistönkaupan riidat koskevat monesti vastuukysymyksiä, kuten myyjän, ostajan, kiinteistönvälittäjän tai kuntotarkastajan vastuita. Tyypillisimmillään kysymys on siitä, että myyty kiinteistö ei vastaa sitä mitä voidaan katsoa sovitun ja ostaja vaatii myyjältä hinnanalennusta tai kaupanpurkua. Toimistollamme on yhteydet teknisiin asiantuntijoihin, joiden ammattitaitoa käytämme riitojen ratkaisuissa. Tekniset asiantuntijat tutkivat rakenteiden kunnon ja antavat lausunnon korjaustavasta ja sen kustannuksista.

Ota yhteyttä, jos sinulla kysyttävää asunnon- tai kiinteistönkaupasta, olemme täällä sinua varten. Asiakkaidemme hyväksi käytämme vankkaa ammattitaitoa ja pitkäaikaista kokemustamme kiinteistöoikeus alueilla.

Blogistamme löydät asiantuntija-artikkeleita asunto- ja kiinteistöoikeusasioihin liittyen. Tutustu kiinteistöoikeus asiantuntija-artikkeleihin täällä.

Ota yhteyttä

Palvelumme:

Asunto- ja kiinteistöoikeus
Rakennusoikeus
Yritysten sopimusasiat