Rakennusoikeus

Rakennusoikeus on erikoistumisalaamme ja avustammekin tilaajia ja urakoitsijoita erilaisissa tilanteissa. Yhdistämme juridiikan ja rakennustekniikan osaamisen, joten kykenemme tarjoamaan korkealaatuista palvelua asiakkaillemme. Avustamme tilaajia ja urakoitsijoita erilaisissa tilanteissa. Näistä esimerkkeinä yhteistoimintaurakat, integroidut toteutusmallit kuten allianssi- ja IPT -urakat, kokonaisvastuu-urakat sekä ali- ja sivu-urakat, joissa sovelletaan YSE 1998 sopimusehtoja. YSE 1998 -sopimusehdot eli rakennusurakan yleiset sopimusehdot ovat laajalti rakentamisessa käytössä oleva vakioehtokokoelma, jotka ovat nykymuodossaan peräisin vuodelta 1998. Nämä ehdot eivät ole laki, vaan koonti urakoitsija- ja tilaajapuolen neuvottelemista sopimusehdoista, joita voidaan soveltaa yksittäisissä rakennuttamishankkeissa sopimusten ohella. Ehtojen tulkinta ei ole aina helppoa, mutta niiden tunteminen tuo turvaa sopimushäiriötilanteisiin. Tunnemme eri urakkamuotojen riskit ja ongelmakohdat. Yleisimpiä näistä ovat lisä- ja muutostöistä sopiminen, urakan viivästymistilanteet sekä vastaanottotarkastuksen ja taloudellisen loppuselvityksen merkitys osapuolten kannalta.

Olemme käytettävissänne kiinteistö- ja rakennusoikeudellisissa kysymyksissä kaikissa tarpeissanne, olipa kyse sitten kiinteistö- tai ympäristölainsäädännöstä tai näihin liittyvistä sopimus-, riita- ja hallintoprosesseista. Olemme erityisen vahvoja rakentamista ja kiinteistöjä koskevissa sopimuksissa, kuten urakkasopimuksissa, ja meillä on laaja kokemus tällä alueella.

Apunasi ammattitaitoinen kiinteistö- ja rakennusalan osaaminen

Asianajaja Samu Leivolla on taustallaan koulutus rakennusalalta ja käytännön kokemusta rakennusalasta. Vuosien mittaan asianajotoimisto Leivo on avustanut sekä rakennusalan yrityksiä että yksityishenkilöitä erilaisissa rakentamiseen ja kiinteistöihin liittyvissä pulmatilanteissa. Olemme oppineet kokemuksesta, että rakennusriitoja ja oikeudenkäyntejä ei aina voida välttää. Kuitenkin, voimme hallita ja vähentää niihin liittyviä riskejä. Meillä on vahvaa osaamista oikeudenkäynneissä ja toimistomme resurssit takaavat asiakkaillemme parhaan mahdollisen lopputuloksen myös niissä tilanteissa, joissa sovinnolliseen ratkaisuun ei päästä rakennus- ja urakkariidoissa. Asianajotoimisto Leivon laaja kokemus ja ammattitaito oikeudellisissa asioissa näkyvät kuitenkin erityisen hyvin riitatilanteiden sovinnollisessa ratkaisemisessa.

Erikoistuminen tuo tehokkuutta ja se näkyy toiminnassamme. Ota yhteyttä, jos sinulla kysyttävää rakennusoikeus asioihin liittyen, olemme täällä sinua varten.

Blogistamme löydät asiantuntija-artikkeleita rakennusoikeusasioihin liittyen. Tutustu rakennusoikeus asiantuntija-artikkeleihin täällä.

Ota yhteyttä

Palvelumme:

Asunto- ja kiinteistöoikeus
Rakennusoikeus
Yritysten sopimusasiat